top of page
részletes programterv kastélytábor 2023

Részletes programterv

Táborunkban a gyermekek számos játékot, sporttevékenységet és érdekes programot találnak, amelyek garantáltan fejlesztik a kreativitásukat és csapatmunkára tanítják őket. Szabadidős aktivitások sokasága sorakozik fel a kastély kertben, de természetesen a tematikus napok adják meg a tábor változatosságát és varázsát.

lovas nap az ormenyesi taltos tanyan

Lovas program

Minden, ami ló és lovaglás! A program helyszíne az örményesi Táltos tanya. A kisebbek pónin, a nagyok gyakorló lovakon próbálhatják ki ez a szép sportot. Képzett lovasoktató pedagógus irányításával ismerkedhetnek meg a gyerekek a lovaglás alapjaival. Minden gyermeket lovas asszisztens kísér és fejvédő kobakot is biztosítunk.

Honvédelmi nap

Táborunkba minden évben ellátogat a Magyar Honvédség Szolnoki Toborzóirodája, akik színes programokkal várják a gyerekeket. A programsorozatban fegyverbemutató, repülőgépszimulátor, lézerlövészet és akadálypálya is szerepel. Élő történelemóra keretében ismerkedhetnek a gyermekek a katonák életével. 

honvedelmi nap, fegyverbemutato a fiuk kedvence
elvarazsolt kastely napi joslas

Elvarázsolt kastély 

Az elvarázsolt kastély egy izgalmas, kalandokkal teli hely, ahol a gyermekek felfedezhetik a kastély titkait és megtapasztalják a varázslat erejét. A csapatok különféle rejtélyekkel és feladatokkal találkoznak, melyben együtt kell működniük.  Szellemkereső vetélkedő, ügyességi verseny, rémséta a kastélyban, rémséges maszkkészítő verseny. A napot Wednesday party zárja táncversennyel. 

Mini Exatlon

Az Exatlon napon a gyerekek játékos formában mérhetik össze ügyességüket, erőnlétüket és kitartásukat az ellenfelekkel szemben. A versenyeken való részvétel nem csak a fizikai teljesítményt fejleszti, hanem fontos értékeket is megtanít a gyerekeknek, mint a csapatmunka, az összhang és az egymásra figyelés. Az Exatlon gyermek programja tehát nem csak egy egyszerű sportverseny, hanem egy izgalmas és felemelő kaland, amely a gyerekek számára emlékezetessé teszi a nyarat.

mini exatlon a kastelytaborban a gyerekek kedvenc sport aktivitasa
hagyományörző kézműves program a kastélytáborban

Kézműves kuckó

Ha szereted a fonást, a rajzolást és az alkotást, akkor a kézműves kuckót biztosan szeretni fogod! Nálunk minden nap alkothatsz, új technikákat tanulhatsz, és még jobban fejlesztheted a kreativitásodat. Itt mindent megtalálsz, amire szükséged van ahhoz, hogy a legjobbat hozd ki magadból. Legyen szó fonásról, festésről, rajzolásról vagy bármilyen más kézműves tevékenységről, mi mindenben segítünk. A kézműves kuckó egész nap nyitva áll.

Batikolás

A Kastélytábor kihagyhatatlan programja a batikolás. Igazi retro élmény melyet a mai kor gyermekei is nagyon élveznek. A batikolás varázslatos világában a gyermekek gyönyörű mintákat festenek, használható, egyedi pólókat készítenek. A batikolás technikája különösen élvezetes, hiszen minden munka egyedi, saját kézzel készült darab, személyes emlék. A megfestett pólókat büszkén viselik a gyermekek, hiszen megtapasztalhatják az alkotás örömét.

gyerekek által kézzel készített batikolt pólók
a lego szigeten tobb mint 15kg lego varja a gyerekeket

Lego sziget

A Kastélytábor területén több lego sziget található, ahol a gyermekek szabadon kipróbálhatják kreativitásukat. 15kg lego áll rendelkezésre ahhoz, hogy építkezhessenek, kreatívan alkothassanak a gyerekek. A játék során fejlődik a fantázia, kézügyesség és a problémamegoldó képesség. Igazi közösségi élmény, megunhatatlan program.

Kincskeresés

Ha Kastélytáborban járunk egészen biztosan kincs is van. Csak el kell igazodni a kincses térképen, figyelni a nyomokat és megfejteni a feladványt. A feladatokhoz gyorsaságra, ügyességre és csapatmunkára is szükség van. Ha minden feladatot megoldottak a csapatok fény derül a titkos jelszóra, mely segítségével kinyílik a kincsesláda.

kincskereses a kastelytaborban
szellemvadaszat a legbatrabb gyerekeknek

Szellemvadászat

Egy igazi kastélynak szelleme is van. Immár 7 éve kísért a Kastélytábor tornyában. Számtalanszor levadászták őket a táboros gyermekek, de mindig újra megjelennek. A tábor lakói lézerfegyverrel vadászhatnak rájuk. A fegyver a találatokat is számolja, így azt is megtudjuk kik a tábor legjobb szellemvadászai.

Tábortűz

A Kastélytábor utolsó napja mindig tábortűzzel és hangulatos partyval zárul. A közös tűzrakás és tűzgyújtás nagy élmény, melyet zenével és tánccal folytatunk. A pillecukor sütés igazi tábori program, melyben minden gyermek nagy lelkesedéssel vesz részt. 

tabortuz a kastelytabor zaro napjan
öt méteres óriás trambulin a tábor kertjében

Óriás trambulin

A Kastélytábor lakóit két óriási, ötméteres trambulin várja. A gyermekek tanári felügyelettel egész nap használhatják a trambulinokat és évezhetik a mozgás örömét. A trambulinok mellett két pingpongasztal, két csocsóasztal, valamint számtalan szabadtéri játékeszköz várja a gyerekeket.

Xbox tánc szoba

A kastély biliárdtermében került berendezésre az Xbox táncszoba. Szabadidő alatt a gyermekek bármikor bekapcsolódhatnak a táncos programba. 2-3 fős csapatokban folyik a táncverseny, mely megunhatatlan élmény a gyerekeknek. 

just dance buli a táncházban
bottom of page